Följ med på event!

Alumniföreningen anordnar ofta event så du kan träffa nya och gamla vänner från LTH. Kika här för att se vad vi gör just nu.

Följ med på event!

Inga events planerade just nu

Skriv till styrelsen om du har förslag på aktiviteter!

1078

1078 alumner är redan medlemmar.

Bli medlem du med!

Speak your mind!

Gör Alumniföreningen ett bra jobb?

Har du åsikter eller förslag på aktiviteter?

Vill du engagera dig och bestämma saker?

Menu:


Kalender:

Ingenting planerat just nu. Kontakta Styrelsen om du har idéer!

<-- Tillbaka

Nyhetsbrev september

Skickat: 2015-09-10

Hej Alumn!

Välkommen till hösten tillsammans med Alumniföreningen vid TLTH. Det här nyhetsbrevet är lite längre än vanligt, men det viktigaste ligger överst! Hör av dig om du har tankar eller funderingar. :-)

Vi gjorde mycket under första halvan av året, och mer planeras framöver. Skriv in höstens datum i kalendern redan nu:

Vill du veta mer om vad vi gjort? Kolla nedan! Nyfiken på mer info om vad som händer framöver? Kolla in på Facebook och ställ en fråga om du inte hittar det du söker!

Alumnirapport
Teknologkåren och Alumniföreningen har satt ihop en undersökning för att bättre förstå vilka vi alumner är – var vi är i världen, om vi jobbar med det vi tänkte, vad vi tyckte om utbildningen, osv. Vi hoppas du har 5 minuter att berätta om din karriär och dina fantastiska upplevelser som alumn. Det kommer att hjälpa Alumniföreningen att göra bättre saker för dig, och Teknologkåren att göra bättre saker för studenterna.

Engagera dig under 2016
Under 2016 kommer Alumniföreningen att ha fler medlemmar, mer pengar, och bättre läge än någonsin tidigare att göra roliga saker. Vi söker nu efter driftiga människor som vill engagera sig och bestämma vad föreningen ska göra under 2016. Vill du anordna stor filmvisning? Fisketur med föreläsning om Öresundsbron? Besöka Barsebäcksverket och höra om kärnkraft? Skriv till valberedning@alumniforeningen.se och säg att du är intresserad!

Arkad Award Alumn
Förra året startade Alumniföreningen och Arkad tillsammans eventet Arkad Award Alumn, där tre studenter fick möjlighet att träffa var sin alumn och göra ett besök på deras arbetsplatser. Syftet är att ge studenterna god förståelse för vad som faktiskt händer efter studierna, att ge företagen kontakt med potentiella framtida anställda, och att låta alla inblandade utöka sina nätverk.

I år siktar vi större, och hoppas hitta tio alumner som vill vara med. Tycker du det låter roligt och givande att få besök av en student några timmar en dag och berätta om vad man faktiskt gör på jobbet? Maila då styrelsen@alumniforeningen.se så tar vi det vidare!

Ordförande har ordet
Redan förra året påbörjade Alumniföreningen flera större projekt för att kunna göra det bättre för dig som medlem, och nu börjar vi närma oss mål och se resultat. Det mest synliga för dig som alumn blir fler och bättre event, och ett tätt samarbete med sektionerna för att göra events som är mer relevanta för dig.

Rent konkret jobbar vi med att:

  1. byta medlemshanteringssystem (lägre kostnader där frigör pengar till bättre aktiviteter),
  2. förenkla ansökan om alkoholtillstånd (lättare att göra gemensamma event för studenter och alumner),
  3. sätta upp ett mentorskapsprogram (chans att hjälpa en yngre förmåga navigera studierna bra),
  4. byte av bank samt att sätta upp en investeringsplan (mer pengar till aktiviteter),
  5. vara med på nollegasquer och liknande fester (bygger upp ett starkt alumninätverk),
  6. ordna Oktoberfest och Homecoming Day (större samlingar med lite mer roligt och matnyttigt för nöje och karriär),
  7. bjuda in äldre alumner (examen förra seklet och tidigare),
  8. ... och mycket, mycket mer!

Vi hoppas du vill vara med oss även framöver, och att vi ser dig på fester och events framöver! :-)


Du får det här brevet eftersom du är medlem i Alumniföreningen vid TLTH eller Alumn från Lunds Tekniska Högskola. Om detta är fel, kan du ändra din adress på vår hemsida. Har du kommentarer, idéer eller synpunkter är du hjärtligt välkommen att kontakta styrelsen och säga vad du tycker! :-)

Sektionernas alumnisidor
F-sektionens alumnisida E-sektionens alumnisida M-sektionens alumnisida V-sektionens alumnisida A-sektionens alumnisida K-sektionens alumnisida D-sektionens alumnisida DOKT-sektionens alumnisida ING-sektionens alumnisida W-sektionens alumnisida I-sektionens alumnisida